• "BEE-BOT"

            26. 9. 2023

            PRACUJEME S DIGITÁLNOU HRAČKOU  BEE-BOT  V MATERSKEJ ŠKOLE

            Digitálne technológie: predstavujú široký súbor prostriedkov, nástrojov, prostredí a postupov, ktoré využívame na podporu učenia a učenia sa, komunikácie, vyjadrovania sa , tvorby a pod. Umožňujú deťom napredovať vlastným tempom, umožňujú dieťaťu pokusy a omyly. Činnosti s DT realizujeme ako integrovanú súčasť celého obsahu výchovy a vzdelávania.

             

            Programovateľný robot – včielka „Bee-Bot“ – je ideálna pre rozvíjanie logického myslenia a metakognitívnych zručností u detí. Včielka je vhodný výukový nástroj pre výučbu základov programovania, programovacích jazykov, informatiky a matematiky pre deti materskej školy.

            Taktiež pomáha k rozvoju kompetencií vo všetkých oblastiach vzdelávania.

            •  kamarátska včielka pre deti v predškolskom veku,

            • jednoduchý prostriedok pre hravé učenie sa rôznych  oblastí, spoznávanie písmen, čísla, orientáciu v  priestore,

            •  programovateľná hračka: nástroj na rozvíjanie

            •  schopnosti plánovania, tvorby postupu pre riešenie  jednoduchých problémov.

            Vhodne zvolené aktivity na rozvíjanie digitálnych kompetencií postupne hrovým spôsobom predlžujú schopnosť koncentrácie dieťaťa na jednu činnosť, schopnosť diferenciácie vnímania zložitejších tvarov, farieb, dieťa si rozvíja pamäť a myslenie.

            Pri dobre zvolených pravidlách si deti rozvíjajú interpersonálne aj intrapersonálne kompetencie. Postupne sa učia akceptovať názory iných, počkať na striedanie, zvoliť také riešenia situácií, aby sa vyhli konfliktu, učia sa odhadovať svoje možnosti a schopnosti a správať sa sebaisto.

             

            Digitálne technológie: predstavujú široký súbor prostriedkov, nástrojov, prostredí a postupov, ktoré využívame na podporu učenia a učenia sa, komunikácie, vyjadrovania sa , tvorby a pod.

             

          • Zápis detí na školský rok 2023/2024
          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje